miercuri, 16 aprilie 2008

Bogatul nu crede niciodată celui sărac şi nici sătulul celui flămând

Azi dimineaţă m-am trezit, am băut o cafea şi am pornit spre sediul de campanie de la sectorul 1. De ceva timp nu mai circul cu maşina, prefer în schimb să merg cu metroul, cu tramvaiul sau pe jos. Mă aflu pe bulevardul Mărăşti, acolo unde în curând ştrandul Tineretului va dispărea complet, locul fiind luat de alte construcţii cel mai probabil clădiri de birouri. O nouă mega afacere în care Andrei Chiliman nu se implică decât printr-o gargară ieftină la TV. În dreapta bulevardului, după ce am trecut de spitalul CFR nr.2 este Universitatea de Ştiinţe Agronomice, o instituţie care în trecut oferea ţării ingineri bine pregătiţi. Astăzi acest loc pare pustiu.

Câţiva tineri se grăbesc să ajungă la cursuri, dialogul fiind totuşi dezolant:
- Ce faci diseară? Ieşim şi noi la o berică şi o sămânţă?
- Bă, nu ştiu. Nu prea am bani. Diseară tre' să mă şi duc sa-mi iau pachetu' de la gară. Mi-au pus ai mei ceva de mâncare, ce au putut acolo. Şi tre' să ies şi cu Dana că nu am mai scos-o de mult în oraş. Măcar la o plimbare.
- Mă, nici io nu prea am bani. Mâine tre' să plătesc şi io căminu'. Sunt după 6 în cameră. Dacă e, te sun. Dacă nu, vorbim mâine.
M-am întristat puţin la ce vorbesc tinerii studenţi în anul 2008. Aceeaşi problemă gravă, legată de incapacitatea părinţilor de a-şi putea sprijini copiii moral şi material, dar şi nepăsarea cu care sunt trataţi de liderii comunităţii în care trăiesc.

În afară de promisiuni şi praf în ochi, un primar de sector, în cazul de faţă, Andrei Chiliman, ar trebui să-i implice pe tineri în activităţile comunităţii din care fac parte pe timpul studiilor şi eventual dacă se vor stabili în Bucureşti. Credeam că lucrurile s-au schimbat şi că tinerii au în cele din urmă condiţii normale în care îşi duc existenţa: cămine civilizate, fără gândaci şi şobolani, săli de lectură moderne, cabinete medicale şi săli de sport. Acum realizez că Andrei Chiliman nu s-a implicat deloc în stabilirea unui dialog cu aceşti oameni care reprezintă generaţia de mâine. Ei devin masă de manevră pentru votul din 4 în 4 ani. Se merge pe schema: "ai viză de flotant, îţi arunc praf în ochi, te duc la discotecă, te mituiesc, îţi dau un fular cu săgeata şi mă votezi". Printr-o asemenea atitudine acestor tineri li se distrug visele, ajungând ingineri, ce pleacă să culeagă căpşuni în Spania, delincvenţi sau angajaţi în România pe salarii de nimic. Mă solidarizez cu aceşti tineri şi îi îndemn să lupte pentru drepturile şi libertatea lor.

8 comentarii:

Anonim spunea...

...sa inteleg ca dumneata ii crezi pe tineri... si da, mergeti cu metroul... si cand v-ati trezit era dimineata... intr-adevar ce scrieti aici e foarte social democrat .. insa eu nu cred ca in ultimii 5 ani ati mers cu metroul... in fine... pareri personale ... P.S: nu uitati sa stergeti comentariul meu nu da bine la campanie. Succes, aveti carisma nu sunteti insa convingator!

Anonim spunea...

buna seara domnule Tudorache,

am vazut ca intr-adevar mergeti cu metroul....fara sa vreau v-am zarit intro seara la Victoriei 1.
e ceva pentru un candidat la Primaria sectorului...felicitari pentru modestie si mult succes in alegeri!
Dar va rog, cand ajungeti pe culmi , nu uitati ( ca altii) lumea de unde ati plecat..........

Seara buna!

Anonim spunea...

Da, d-l Tudorache merge cu metroul si nu de cand a devenit candidat la primaria sectorului 1, ci mult mai de mult. Sunt conductor la metrou si l-am zarit pe peron nu o data pe linia Universitate - Pipera dar si pe Gara de Nord - 1 Mai. Si mai sunt si alte personalitati din politica, stiinta, arta, TV-ziare, care merg cu metroul. Adica aedevaratele valori cum este si domnu Tudorache nu se jeneaza sa mearga cu metroul sau RATBul. Numai falsele VIPuri nu se dau jos din jipane sau mertane nici cand merg la WC. Apropo, am vazut de curand niste panouri electorale cu Chiliman ranjind fasolea pana la urechi, de parca ar fi < cucerit > cel putin locuitorii sectorului. Poate io fi cucerit pe cei din zonele rezidentiale ale secorului dar nu pe marea masa a populatiei din sector.
RUSINE D-LE CHILIMAN !
VICTORIE D-LE TUDORACHE !

Anonim spunea...

V-am vazut in oras pe afise!!! Sunteti mai tanar decat la tv!!! Nu aveti o carisma de castigator, fara suparare!! Se vede ca ati stat asa la cutie si nu ati aparut la tv!
Apropo : Am primit de la oamenii dv. un tricou interesant, dar nu am gasit numele dv. pe el( tre sa tinem minte culoarea rosie este a PSD!!!??? Dar dv mergeti la primarie nu tot partidul -parerea mea!
Va dau votul mai ales pt melodia de pe site si pt ca bunica mea vb mereu de dv "baiatul frumos din poza"

Anonim spunea...

am auzit ca vreti sa veniti prin camine? aveti curaj sa vb cu stundetii? va apreciez pt asta! studet agrominie( acest lucru ca veniti l-am auzit la un domn care avea un tricou cu dv si mi-a dat un pix sapt trecuta)

Anonim spunea...

incep sa cred ca merita sa fii un pic atent la viata politica, aseara eram la prietenul meu la camin la romano-america si au venit 3 tipi care au vb elegant si respectos la adresa dv cu materiale promotionale targhetate pe profilul tinerilor, interesant ca nu aveti venit doar cu flayere! felicitari

Anonim spunea...

ce vrajeala aveti ca mergeti la studenti!!!!! cand veniti in agronomie? Da-ti pe blog msj ca in data de veniti? aveti curaj? nu cred!

Anonim spunea...

pai da probabil dl Tudorache merge cu metroul ca sa isi aminteasca de vremea cand lucra pentru acesta,

si cand de fapt a trecut de la un statut social.......... la altul...........